Kuidas Google'i kontot kustutada või desaktiveerida
Kas soovite oma Google'i kontost lahti saada? Noh, sa oled õiges kohas. Selles artiklis räägin teile lihtsatest sammudest Google'i konto kustutamiseks või desaktiveerimiseks. Eelkõige saate oma Google'i konto ühe puudutusega täielikult kustutada või keelata. Sellegipoolest saate oma kontolt eemaldada ka teatud teenused, sealhulgas Gmail, YouTube.
Kuidas Google'i kontot kustutada või desaktiveerida?
Mõnel juhul ei pruugi teie Google'i kontot enam vaja minna. Nüüd, kui te seda enam ei kasuta, on parem hüvasti jätta, kustutades selle täielikult. Sellised olukorrad tekivad juhuslikult, kui soovite teatud põhjustel Google'i kontost täielikult loobuda. Seda öeldes näitan teile konto kustutamise või keelamise samme. Kuid pidage meeles, et kustutamine on jäädav. Õnneks saate oma olulised andmed enne sama tegemist alla laadida.
Loe ka: Kuidas kasutada uut rakendusesisest YouTube'i vestlust
Enne Google'i konto kustutamist: varundage Google'i andmed
Kui kavatsete kustutada ainult oma Google'i konto või isegi Gmaili konto, on alati soovitatav andmed eelnevalt alla laadida ja salvestada. Andmete varundamiseks tehke järgmist.

- Avage oma veebibrauser ja minge aadressile https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
- Kerige alla ja puudutage jaotises 'Andmete allalaadimine, kustutamine või plaani loomine' valikut 'Laadi oma andmed alla'.
- Valige Google'i tooted, mille soovite oma faili kaasata. Järgmisena konfigureerige iga toote sätted ja klõpsake nuppu 'Järgmine'.
- Nüüd kohandage failivormingut, edastusmeetodit ja arhiivi suurust.
- Valige failitüüp .zip, .tgz ja .tbz vahel
- Valige faili suurus vahemikus 1 GB kuni 50 GB (liiga suure suuruse korral jagatakse see väiksemaks)
- Valige otse allalaadimislink või salvestage varukoopia tarnemeetodina Drive'i, Dropboxi või OneDrive'i
- Lõpuks puuduta 'Loo arhiiv' ja andmed saadetakse teile valitud kohaletoimetamisviisi kasutades.
Mis juhtub, kui kustutate oma Google'i konto?
Nüüd, kui olete oma andmed varundanud, on oluline teada, mis juhtub, kui Google'i konto kustutate. Pärast konto kustutamist:
- Kaotate juurdepääsu kõikidele selle konto andmetele ja sisule, sealhulgas meilidele, failidele, fotodele ja kalendritele.
- Google'i teenuseid ei ole võimalik kasutada sellistele teenustele nagu Gmail, Drive, Calendar või Google Pay juurdepääsemiseks.
- Kaotate selle kontoga YouTube'is või Google Plays ostetud tellimused ja sisu. Sisaldab sisu, nagu rakendused, filmid, mängud, muusika ja telesaated.
- Google Chrome'i ajalugu, salvestatud paroolid ja järjehoidjad pole enam juurdepääsetavad.
- Teie Gmaili aadress kustutatakse. Vastavale Gmaili aadressile saadetud meilid ei jõua teieni. Kuid teie ega keegi teine ei saa teie aadressi uuesti kasutada.
- Kaotate kõik oma kontoga sünkroonitud kontaktid.
- Kaotate oma konto rakendustes, mängudes ja teenustes, mille registreerimiseks kasutasite eelmist kontot. Seetõttu ühendage enne konto kustutamist paremini mõni muu autentimisteenus.
Kustutage oma konto jäädavalt 2 minuti pärast
Kui olete ülalmainitud asjade kaotamises täiesti kindel, jätkake oma Google'i konto kustutamiseks hoolikalt järgmiste sammudega.

- Mine oma Google'i konto seaded ja minge jaotisse Andmed ja isikupärastamine.
- Kerige alla, otsige pealkirja 'Laadige alla, kustutage või looge oma andmete plaan' ja puudutage valikut 'Kustuta teenus või oma konto'.
- Seejärel klõpsake 'Kustuta oma konto', sisestage uuesti oma konto parool ja jätkake kuvatavate juhistega.
Kui ülaltoodud sammud on lõpule viidud, kustutab Google teie teabe teie ökosüsteemist täielikult. Kui muudate meelt, saate eemaldamisprotsessi tagasi pöörata, logides 2–3 nädala jooksul oma kontole sisse.
Loe ka: Kuidas lubada Androidis Google Chrome'is tume režiim
Eemaldage Gmail, YouTube ja muud Google'i teenused kontolt eraldi
Mis juhtub, kui soovite teatud teenuse oma kontolt eemaldada? Noh, sel juhul pole vaja oma kontot täielikult kustutada! Gmaili, YouTube'i, Google Plusi või mõne muu Google'i teenuse eemaldamiseks järgige alltoodud juhiseid.
- Konto kustutamiseks järgige eelmise protseduuri samme 1 ja 2.
- Kui olete vahekaardil „Kustuta teenus või oma konto”, puudutage valikut „Kustuta teenus”.
- Sisestage parool uuesti.
- Järgmisel lehel saate valida teenuse, mille soovite eemaldada.
Gmaili konto kustutamiseks klõpsake Gmaili kõrval olevat prügikasti ikooni. Sama saate teha YouTube'i, Play mängude, Google Play, Google Plusi jne puhul. Nii saate kustutada teatud Google'i teenuse ilma teie kontot mõjutamata.
Niisiis, need olid mõned meetodid Google'i konto kustutamiseks. Andke meile teada oma küsimused (kui neid on) allolevas kommentaaride jaotises. Samuti sooviksime teada, miks kavatsesite oma Google'i konto kustutada.


